Baaaam

Är det bara jag som stör mig på folk som dömer än på hur fint hästen går? Wtf alla hästar är inte bara att hålla lite stöd på yttertygeln och framme för skänkeln? Nu för tiden brukar folk bara bry sig om,om hästen går på tygeln eller inte. Gör den inte det så suger ryttaren och klassas som en amatör. Och det blir ju ännu värre när en ryttare inte som inte kan arbeta hästen ordentligt,har märkeskläder.

Sånt är bara bullshit. Jag blir så sjukt trött på alla hästmänniskor ibland. Hästmänniskor är nog dom mest dömande och drygaste typerna som finns! Allt döms,om hästen går på tygeln,om kläderna matchar,om hästen vinner massa tävlingar (om inte så suger den).
Verkligen ALLT döms? So what om någon liten tjej vill rida ut och lala runt i märkeskläder? Stör det dig personligen eller?
Det är verkligen så,det man INTE har är skitballt tills någon annan får det DU vill ha och sen vill du plötsligt inte ha det för att det är "snobbigt". Fast igentligen vågar DU inte erkänna det för dig själv att det bara är ren svartsjuka.
Jag e så vaaaaacker HAHAHHAHA sjukt ful och drivbild XD

Kommentarer
Postat av: Sophia

Snygg stall outfit! :)

2012-02-21 @ 20:49:31
URL: http://jagridervadgordunu.blogg.se/
Postat av: Emma

Shiiiaaat vad du har rätt o.O

2012-02-21 @ 22:18:56
Postat av: Amanda

Det är klart att man tycker något om den ridning man ser, men annars håller jag inte alls med dig.

Det jag kan klanka ner på är om ryttaren rider illa, typ drar och bankar på hästen, för att den ska böja på nacken. Då är det bättre att vara stilla och rida på sin nivå än att ge fel inverkan på hästen som kan leda till skav och felbelastning. Däremot kan man inte döma någons okunskap och alla kan vara en god ryttare för sin nivå.



Sen tycker jag inte heller att man någonsin ska lägga skulden på hästen. Hästarna är djur som har lärt sig tyda vissa av människans signaler och man kan inte skylla på dom för att dom inte förstår, alltid människans fel när det går dåligt !

2012-02-22 @ 14:28:07
Postat av: Tindra!

Äntligen någon som tar upp det!

2012-02-22 @ 19:26:52
URL: http://tindrabrennicke.blogg.se/
Postat av: Mirjam

Amanda: Jag håller med dig om att man kanske inte ska uppmuntra folk som rider illa, men vart drar man gränsen? Ser man en ponnyunge på tävling som sliter och drar i ett pessoa kan man ganska snabbt konstatera att personen rider illa, men om man tex rider lektion och ridläraren ber en ta jättemycket i hästen, mer än vad man själv helst vill, rider man illa då? Om ridläraren ber en liksom..



Agnes nämner heller aldrig något om banka & slita i hästen, hon säger att hon tycker det är jobbigt när folk dömer en bara för att hästen inte går på tygeln då alla hästar inte är lika lätta att få ner på tygeln (vare sig man bankar & sliter, sågar eller håller på ytter och driver framåt)



Jag håller med dig om att man inte ska SKYLLA på hästen, men det finns faktiskt tillfällen då hästen hade kunnat bjuda till lite, även om de tillfällena är sällsynta.



Sist men inte minst: Det är ALDRIG okej att klanka ner på någon annan. No matter what, det är bara sjukt elakt och onödigt, men framförallt, det kan skada folk för livet och utan överdrift ge men för livet.

2012-04-13 @ 21:45:42
URL: http://mirjaams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0