Carrot Bread

Bakade morotsfrallor imorse som fick stå för dagens lunch. Väldigt nyttiga och mättande men samtidigt goda,värt att testa! Dock skulle man ha fem ägg men jag hade bara två och det gick bra,så jag antar att det funkar med det man känenr för liksom..
Juste det blir godare om man inte mixar allt för mycket nötterna och fröna i matberedaren för det blir lite mer tuggmotstånd när man inte gör det..Blev cirkus fem stycken beroende på hur stora man vill ha dom! :)

5 ägg
1/2 kg morötter
2 dl solrosfrön
2 dl nötter
1 dl linfrön
100 gram Kvarg / Kesella
50 gram Keso
lite salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader
Riv morötterna i en skål
Mixa mandlar, linfrön och solroskärnor i en matbredare
Lägg sedan i äggen och ca 3 dl av morötterna i matbredaren och mixa ihop det.
Lägg i smeten i skålen med resten av det rivna morötterna.
Lägg sedan i kvarg och keso och blanda ihop allt till en riktig smet. Den kommer att vara väldigt kladdig och det är meningen. Klicka sedan ut smeten i till frallbollar / plättar på plåten, toppa med solrosfrön och låt grädda i ugnen ca 75 min


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0